Nyheter 

Årets julklapp passar i tiden

Årets julklapp är i tiden”Det återvunna plagget – plagg helt eller delvis tillverkade av återvunna material eller second hand – uppfyller alla tre kriterierna för årets julklapp.” är HUI research beskrivning på årets julklapp.

Årets julklapp är det återvunna plagget och har fått många blandade reaktioner från folket. Traditionen har funnits sedan 1988 och fyller i år 30 år. Det är Handels utredningsinstitutet, numera HUI research som varje år utser årets julklapp. På deras hemsida kan man läsa deras motiveringen för julklappen.

”Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.”

Förra årets julklapp var en elcyckel, den fick en hel del kritik från folket, de ansåg julklappen vara alldeles för dyr. Det återvunna plagget är en stor kontrast både ekonomiskt, hållbart och nytänkande och HUI berättar att det passar i tiden med tanke på konsumtion och miljön.

Louise Åström

Related posts