Sport 

En annorlunda väg in i HV71:s omklädningsrum

Många drömmer om att en dag bli en del av ett omklädningsrum med några av Sveriges bästa ishockeyspelare. Johan Freijd är en av de få som lyckats, men inte på den naturliga vägen som spelare. 

Johan började sin arbetskarriär inom journalistiken där han bland annat jobbade för SVT och Värnamo Nyheter. För elva år sedan tog han ett beslut som han är mycket glad över i dag. Han bestämde sig för att söka jobb hos HV71. Han fick jobbet och har sedan dess jobbat med klubbens sociala medier, hemsida och övrig kommunikation.

Vid en tillbakablick på åren som gått konstaterar Johan att det skett stora förändringar. 

– När jag började för tio år sedan hade vi fortfarande tjocka programblad, vilket är långt i från vad vi jobbar med i dag. På den tiden var det otänkbart att man skulle vara inne i omklädningsrummet och filma varje dag, men nu är det en del av vardagen. 

I den tid vi lever i förväntas spelarna vara tillgängliga och ställa upp när det kommer till medier. Samtidigt är det – likt på isen – viktigt med spelförståelse, menar Johan. 

– Det är inte alla som vill hitta på alla knasiga grejer och det lär man sig ganska snabbt vilka det är.  

Att få röra sig fritt i HV71:s omklädningsrum och dagligen känna av den atmosfär som vi, i viss mån, dagligen kan ta del av i HV:s sociala medier är det många som skulle tacka ja till. Johans svar på frågan om vad han skulle vilja jobba med härnäst talar sitt tydliga språk. 

– Det har jag inte funderat på.

Hannes Björklund
Reporter

Related posts