Nöje och Kultur 

Krönika: Amatörspelare för Justice Esport

Ända sen jag var liten har jag spelat antingen datorspel eller tv-spel, minns fortfarande när jag var liten och min storebror visade Counter Strike för mig för första gången, varför jag minns det är för att min mamma var lite sträng om skjutspel för hon tyckte inte att en 6-åring skulle sitta och springa runt och döda folk vilket jag kan förstå nu. Jag har testat att spela många olika spel speciellt med mina bröder för det var det som vi alla tyckte var roligt.

Nu när vi har blivit äldre är det endast jag av mina bröder som spelar seriöst, jag spelar mycket men endast ett spel, League Of Legends. Det är ett spel där man är 5 spelare i varje lag och målet är att förstöra motståndarnas bas. Det finns 146 olika karaktär att välja mellan och de har olika styrkor och svagheter. Det finns många olika aspekter inom spelet som gör det intressant och spelutvecklarna ändrar grejer minst en gång i månaden, som påverkar vilka karaktärer som är starkare och vilka som är svagare. Man måste hela tiden hänga med på vad som är bra och det är en stor anledning till att jag inte tröttnar. Har spelat League Of Legends sen 2012 och jag har förbättrats varje år, 2019 är det år som jag har verkligen satsat på att bli bättre och förstå spelet det mer och mer.

Jönköping University driver en E-Sport förening för studenter vid namn Justice Esport. Jag såg det som ett perfekt tillfälle för mig att ansöka och gå med i deras League Of Legends lag. Jag visste inte om jag skulle bli antagen men lyckligtvis blev jag det och det är jag tacksam för. Spelarna i laget ligger ungefär på samma nivå som mig och det känns som vi har en bra laganda.

Jag är en väldigt passionerad ”gamer” och älskar att inom ”gamingvärlden”, att se på professionella matcher eller vara på event som till exempel Dreamhack. Det är något speciellt att träffa och möta nya människor som har samma passion och intresse. Jag satt dessutom på Dreamhack denna vintern för Justice Esport.

Jag har nu spelat med laget i cirka två månader och framsteg har definitivt skett men vi har fortfarande mycket att jobba på. På Dreamhack vann vi en liten turnering där vi spelade 2 mot 2. Jag och en annan spelare i laget lyckades ta hem två stycken biljetter till sommaren då Dreamhack anordnas igen. Där jag kommer sitta och spela igen för Justice Esport och hoppas att det kommer gå bra även då.

Alexander Hansson

Related posts