Olle älskar när han ser resultat från sin träningNyheter 

Från att må skit till att älska sig själv i spegeln

Olle Larsson gick från att vara överviktig till att kunna se magrutor. Från att känna sig värdelös till en självständig person som nu står på sina egna två ben och uttrycker sig att vara snygg när han kollar sig i spegeln, det krävs en stark självkänsla och han haft personer som hjälpt honom genom sina problem.

Det började vara jobbigt när han blev retad för sin vikt på högstadiet och många tyckte han var äcklig på grund av att han hade en stor kroppsmassa. Varje dag i flera år kallade de honom för olika slags smeknamn och varje gång blev det jobbigare och jobbigare. Några exempel som Olle blev kallad för var ”tjockis”, ”fetto”, ”gris” och även ännu fler elaka kommenterar slängdes ut från personerna som mobbade honom. Efter ett antal gånger tar man åt sig mer och mer speciellt när man är yngre. Han tyckte inte om sig själv när han såg sig själv i spegeln och ville göra något åt sin vikt men hade inte motivationen förrän han förlorade en person som stod väldigt nära honom. Olle visste inte vad han skulle göra för att må bättre än att gå till sin familj, efter ett tag hjälpte inte ens det då det gjorde ondare för var dag. Det tog ett par år innan han insåg vad han var tvungen att göra för att må bättre.

År 2017 insåg Olle att han var tvungen att göra något åt sin vikt då han blev andfådd och trött, bara genom att gå upp för några trappor. Det var inte på det viset han ville leva. Han började gå till gymmet några gånger i veckan och slutade med att dricka läsk helt och hållet och drack endast vatten. Han slutade även med chips och godis. Han käkade mycket vegetariskt och knappt några kalorier vilket minskade hans vikt. ” Ett tips till andra som vill gå ner i vikt, ät inga kalorier och minska drastiskt på fika och läsk så kommer ni se resultat” Han berättar att han läste mycket om hur han skulle gå ner i vikt men litade inte på vissa grejer men förstod ganska snabbt att han var på rätt spår om vilken kost han skulle följa.

Det kommer alltid vara folk som inte accepterar Olle för den han är vilket är okej, det viktigaste är hur han hanterar det. Ofta handlar det om hanteringen av något som känns jobbigt som formar en, hur man blir och är som person. Tack vare det som hänt Olle är han en stark individ idag.

Idag tränar Olle Larsson på gymmet minst 3 gånger i veckan och fortsätter hålla sin kost men är inte like strikt längre då han behöver mer energi för att kunna träna med det schemat han har. Han älskar när han ser resultat, både viktmässigt och muskelmässigt. Då han gick från att ha en stor mage till att ha synliga magrutor. Han märker för varje månad att han blir starkare och hans kropp ändras utseendemässigt.

Nu när jag tittar och ser mig själv i spegeln älskar jag vad jag ser, det kunde jag inte tänka mig för två år sedan

Olle Larsson tittar ut mot vattnet och tänker tillbaka på när han mådde som sämst och inser nu att han älskar faktiskt sig själv.

”Utan min familjs stöd skulle det varit jobbigare” berättar Olle Larsson. Det brukar alltid bli lättare när man har människor runt om sig som stöttar en och bryr sig om en. Tack vare familjen har Olle klarat sig igenom sina bekymmer och format sig ett eget liv utifrån sin uppväxt. Även om det har uppstått problem har hans familj alltid varit där för honom. En annan grej som hjälpt honom är musik, musik är något som skapar en harmoni. Kvittar vem du än är, alla lyssnar på någon slags musik och får en att känna igen sig antingen i texten eller bara finner en rytm i tonerna. Olle har börjat göra egen musik då han spelat gitarr sen han var liten och alltid älskat at sjunga. Han skriver egna låttexter och musiken men skapar även ”coverlåtar” på sånger som han verkligen tycker om. Alla låtar som Olle skapar betyder något för honom på något sätt.

De är egen producerade och han spelar in dem i sin lägenhet med hjälp av en webkamera och en mikrofon. Han publicerar låtarna på Youtube och visar dem för sina vänner och familj och han hoppas att han får många visningar på sina videoklipp. Hans senaste egenproducerade låt heter ”Don’t mind me”. Den handlar om hans svårigheter i livet och vad han gjorde för att hantera sina problem. Han sjunger om en person som han har varit tillsammans med men det förhållandet tog tyvärr slut men med hjälp av musiken är det lättare att hantera det berättar Olle.  

Musiken betyder väldigt mycket då det är där han kan uttrycka sig på rätt sätt enligt honom själv. Det är tack vare musiken som gjort Olle Larsson till en starkare person, både mentalt och fysiskt. Det började med att använda musiken för att må bättre och desto mer musik han har producerat och lyssnat till har det blivit roligare med tiden. Det har det blivit mer som en vardaglig grej, både för att må bättre men även för det är en av de roligaste sakerna som Olle gör nu.

En annan grej som har hjälpt Olle genom sin jobbiga uppväxt är datorspel, spel i överlag var som en flykt från verkligheten och fick honom att glömma vissa saker. När han började spela var det mycket strategispel som till exempel Age of Empire. Han tyckte sådana spel var roligast och han var även ganska bra på det enligt han själv. Vid den tiden då han bestämde sig för att gå ner i vikt började han spela mycket League of Legends, också känt som ”LOL”. Vilket är som ett slags strategispel fast man spelar endast en karaktär istället för att styra en hel armé. Han började spela för skojs skull med vänner och desto mer han spelade desto roligare tyckte han det var. Han insåg ganska snabbt att han hade väldigt lätt för att lära sig hur han skulle spela för att bli bättre och han klättrade i rankingsystemet relativt snabbt. Idag spelar han fortfarande och han tycker fortfarande det är ett av de roligaste spelen som finns. Han ligger i dagsläget topp 15% i Europa vilket är bättre än genomsnittet och det är han mycket nöjd med.

”Många vänner som jag har nu, har jag fått på grund av att jag spelar så mycket som jag gör och ångrar ingenting, de är de bästa vännerna jag kunde be om”

Vänskapen är viktig och även om han kanske inte sett eller kommer se några av de personerna som han spelar med har de börjat gilla honom för den han är, annars skulle de förmodligen inte fortsätta spela med honom. Kompisarna genom spelandet har hjälpt Olle med att få honom att tänka på andra saker än sin verklighet och det mådde han mycket bättre av. Olle berättar att han har kommit ganska nära några av sina spelkompisar och de är hans bästa vänner och han skulle inte må såhär bra utan dem eller sin familj.

Kort info om Olle
Alexander Hansson

Related posts