Nyheter Sport 

Chelsea tappade sin ledning mot Wolverhampton

Londonlaget Chelsea FC hade chansen att kliva upp på en förstaplats i tabellen. Under tisdagskvällen spelades Premier League matchen mellan Chelsea FC mot Wolverhampton FC. Det var en match som var viktig för båda lagen. Chelsea stod som förhandsfavoriter och tippades ta en enkel seger.

Matchen började som förväntat genom att Chelsea tar ledningen med 1-0 tidigt i andra halvleken. Målet gjordes av den franska anfallsstjärnan Oliver Giroud, 35. Därefter växte Wolverhampton in i matchen och kunde senare kvittera i den 66:e minuten av Daniel Podence. Efter 1-1 målet var matchen intensiv då båda lagen skapade anfall efter anfall. Sedan klev matchhjälten fram. Den portugisiska vänsteryttern Pedro Neto bombade in 2–1 till hemmalaget i matchens sista spelminut. Målet kom som en blixt från en klar himmel. Det utbröt total extas bland hemmalagets spelare och i det ögonblicket saknades publikens närvaro lite extra. Matchen slutade 2–1 till Wolverhampton. Detta var en skrällseger som innebar att Chelsea missade chansen att gå upp i serieledning. Förlusten väckte en enorm besvikelse bland fansen och supportrarna såg matchen som ett fiasko.

Efter matchen intervjuades Chelseas tränare Frank Lampard och förklarade sin besvikelse över matchen. Han menade att lagets prestation inte räckte till och han hoppades på en tydlig förbättring från förra matchens nederlag mot Everton.  

Chelsea går nu in i det hektiska spelschemat runt jul och det är nu laget kommer att sätta sin prägel för resten av säsongen. Lagets nästa match spelas måndagen den 21:e december mot West Ham United på Stamford Bridge.

Linus Sjöström
Skribent
Skribent på MKV-Nytt. Sportavdelningen på MKV-Nytt.

Related posts