Nyheter Sport 

Lokala innebandylag i stormöte innan juluppehåll

Under helgen spelade två lokala innebandyklubbar mot varandra i damtvåan, Skillingaryd IK:s damlag mötte Husqvarna IK. Matchen slutade med en 8–2 vinst för Skillingaryds IK.

Skillingaryds IK har haft en relativt tung inledning av säsongen 21/22 i damtvåan med tre vinster och fem förluster, Husqvarna IK likaså med fem förluster och en vinst. I helgen vändes dock den negativa trenden för Skillingaryd IK:s damer som vann på hemmaplan med 8–2 mot Husqvarna IK. Ebba Gabrielsson som är en av Skillingaryds spelare bjöd på ett riktigt målkalas då hon stod för 4 av Skillingaryds mål.

– Vi ville ge oss själva en härlig julklapp innan vi går på juluppehåll och det lyckades vi med, säger Skillingaryds tränare Kim Andersson med ett leende på läpparna.

Matchen bjöd på fart och fläkt, Skillingaryd var på hugget redan från start då de gjorde två mål tidigt i början av första perioden och Husqvarna hade svårt att hänga med. Under andra perioden började Husqvarna komma in mer i matchen men hade svårt att stå upp mot Skillingaryds snabba spel. Efter 6-2 målet i den tredje perioden verkade det som att luften gick ur Husqvarna och efter 8-2 målet sattes spiken i kistan.

Härnäst väntas det juluppehåll för Skillingaryds IK men den 8 januari är nästa match mot Westbo IBK på bortaplan. För Husqvarna IK blir det också julledighet men den 9 januari blir det även där match på bortaplan mot IBF Tranås.

Målen för Skillingaryd IK:

Sofie Claesson (1x)

Ebba Gabrielsson (4x)

Ida Sonesson (1x)

Johanna Lagerstrand (2x)

Målen för Husqvarna IK:

Stina Daag Gustafsson (1x)

Alva Björkman (1x)

Related posts