Nyheter Sport 

Sveriges guldmedaljer i OS 2022

Olympiska vinterspelen 2022 i Peking är i full fart och pågår mellan den 4 februari till den 20 februari. I år såg invigningen av OS lite speciell ut då det enbart var befolkning från Peking och högre satta personer som fick befinna sig på invigningen. Detta på grund av den pågående pandemin. Även att invigningen var den 4 februari drog vissa tävlingar igång redan den 2 februari. Bland annat började Mixed curling innan den traditionella ceremonin hade varit. Sverige har redan samlat in 15 medaljer var 7 ut av dessa är guldmedaljer men har chans till fler då några tävlingsmoment återstår. År 2018 samlade Sverige enbart in 14 medaljer var 7 ut av dessa var guld. Sverige har i år presterat starke än på länge då Sverige i år är de 4 landet med flest guldmedaljer. De sporter som Sverige bland annat har tagit guldmedaljer i detta år är puckelpist, storslalom och sprint.  

Related posts