Nyheter Skola 

Studenten är tillbaka

De flesta av oss har drömt om den perfekta studenten och har varit med om den eller kanske snart ska ta studenten. En avslutning i skolan med lärare och klasskamrater, en bal där du får vara de finaste du och leka prinsessa eller prins för ett tag. Åka flak med dina vänner runt om i stan och en stor mottagning med släkt och de du bryr dig om. Och sist men inte minst en stor fest på kvällen där ni tillsammans firar att gymnasietiden nu är slut. Men så blev det inte för alla.  

Vissa väljer att inte gå i gymnasiet eller bara att inte ha en stor student och det är upp till var och en. Men 2020 och 2021 hade ungdomarna inte så mycket till val. Årskullen 01 blev de som först blev drabbade av Corona under deras student. På grund av pandemin och de restriktioner som kom fick studenterna nu tänka om för deras kommande student. Till en början såg det mörkt ut för eleverna då ingen visste vad som skulle hända. Det blev ett maxantal på hur många som fick komma och kolla på när de sprang ut, att åka flak blev helt inställt och det var inte många som kände sig säkra med att komma till mottagningarna. De blev ett år där ingen skola eller elev i landet fick sin normala student firande.  

2021 kom och det var nu 02:ornas tur att ta studenten. Restriktioner var nu våran vardag och vi var medvetna om vad som gällde. Det var fortfarande inte tillåtet med större sammanställningar och att åka flak var fortfarande långt bort. Även detta år blev de ingen traditionell bal, man fick inte springa ut som normalt och tyvärr kunde inte alla heller få den mottagning och fest de hade drömt om. Men tack vare att vi nu var lite säkrare i vad man fick och inte fick fanns det mer tid till att planera en så pass bra student som möjligt för eleverna.  

I år är det de som är födda 03s tur att ta studenten och i dagsläget verkar det som en normal student kommer att kunna utföras. En studenttid men alla diverse utmaningar, studentfester och aktiviteter runt om som de senaste åren inte kunnat utföras. Även studentdagen verkar gå tillbaka till de som skulle kunna räknas som en normal student. Man hoppas nu på att få springa ut och att åka flak där alla släktingar och vänner kan vara med. En mottagning där släkten vågar komma till och den omtalade stora festen för att fira allt till max.  

Sanna Rylander är född 01 och är en utav dom som vara med och styrde om i planerna angående studenten. Hon säger här några ord om vad hon kände angående detta.

Related posts