Sport 

Måns Lindbäck om spelet i SHL: “Jag gör bara mitt bästa för laget” 

Som 14-åring flyttade Måns Lindbäck från familjen i Kalmar för att satsa på hockeyn. Efter nio säsonger i Södertälje SK gick flyttlasset till Jönköping där han nu gör sin andra säsong för HV71.  

– Jag trivs jättebra här i Jönköping, både med föreningen och staden. Säger Måns Lindbäck, forward i HV71.  

Redan i årskurs nio flyttade Måns Lindbäck från Kalmar för att först spendera ett år i Täby. Därefter gick han gymnasiet i Södertälje. Men efter nio säsonger i Södertälje kände kalmarkillen att det var dags att testa vingarna, flyttlasset gick tillbaka till Småland för spel i HV71.  

– Förra året var en rolig resa. HV71 var helt klara med att siktet låg på att ta sig tillbaka till SHL igen. Jag fick en bra känsla av organisationen med en gång, bra träningsanläggning och förutsättningar för mig att utvecklas, säger Måns Lindbäck.  

Efter en säsong med HV71 i hockeyallsvenskan har Lindbäck nu även spelat 26 matcher i SHL och producerat sex poäng när halva grundserien är spelad. 

– Jag gör bara mitt bästa för laget, vi har som mål nu att klättra i tabellen för att inte hamna under strecket när grundserien är slut. Sen om jag är med och gör poäng också är det självklart bara roligt. 

När vi pratar med Måns Lindbäck har han ett träningspass kvar tillsammans med laget innan de får lite julledigt innan matcherna i mellandagarna drar igång.  

– Jag och min sambo ska åka hem till min familj i Kalmar för att fira jul. Det är alltid skönt att få dessa dagar ledigt och spendera dem hemma, det är ju inte så ofta vi har flera dagar ledigt i rad så jag ska bara ta vara på dessa tillsammans med min familj.  

Träningarna för HV71 drar igång igen på juldagen för att ladda upp inför första mellandagarsmatchen den 26 december då Jönköpingslaget tar emot Linköping i Husqvarna Garden.  

Related posts