Kultur och nöje 

Stadsbiblioteket vill satsa mer på Magenta

Magenta är avdelningen på Jönköping stadsbiblioteket med böcker, serier, manga och spel på tema sci-fi, fantasy och allt däremellan. Målgruppen är ungdomar 12 år och uppåt. På avdelningen arrangeras även evenemang som cosplayträffar och rollspelskvällar.

Mellandagsmyset är sista träffen på Magenta för året men nästa år väntar fler evenemang. Andreas Schill som jobbar på biblioteket berättar att de har spännande projekt på gång men vill inte berätta för mycket. 

-Vi har varit underbemannade på Magenta men nu när vi är tre som jobbar med Magenta ska det bli fler roliga aktiviteter. Vi ska också försöka marknadsföra det bättre, berättar Schill.

Just nu är det enklast att få de ungdomar som redan vistas på avdelningen Magenta för att hänga och läsa böcker, att komma på eventen. Men Schill vill nå ut till fler ungdomar och han och hans medarbetare funderar på nya marknadsföringsmetoder såsom att skapa en Snapchat och Tiktok för avdelningen Magenta. Dock finns det en rädsla för att upplevas som töntiga i ungdomarnas ögon, vilket han tror skulle ge marknadsföringen motsatt effekt.

Related posts