Kultur och nöje 

Studentkollektiv stöttar musikhjälpen

På bild: Utmaningarna kollektivet utförde. En person, till vänster, som donerat pengar får ett porträtt av sig själv uppsatt i studentkollektivet, överlämnat av Elly, till höger.

Elly, 22, och Emma, 20, är två tjejer som pluggar medie- och kommunikationsvetenskap på Jönköping University och bor i ett studentkollektiv i tändsticksområdet. Dom sköter kollektivets instagram där det kommer upp humoristiska inlägg på kollektivets boende, från fester och städdagar. Elly och Emma fick idén att starta en insamling till musikhjälpen. Varje person som bidrog fick sin bild utlagd på instagramkontots händelse tillsammans med en låt Elly och Emma valt. När kollektivet kommit upp i en viss summa utförde de utmaningar med hjälp av kollektivets andra boende och la upp upp på instagram. Utmaningarna bestod av att en av att rita porträtt och skriva en spoken-word till några som bidragit till bössan. När de kom upp i 1900kr badade Elly i Vättern.

Hör Elly berätta hur allt gick till och hur det var att bada i Vättern.

Related posts