Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jönköpings ekonomi skiljer sig från stockholm 

 

Cindy Fuentes är en nybörjare student som har 29 år på Jönköping University. I början av augusti flyttade hon till Jönköping . Hon tänker att  fortsätta arbeta deltid som personlig assistent hos Humana AB som hon kan ha extra pengar när hon studerar. 

” Jag jobbar samma antal timmar som innan men jag tjänar mindre lön fattar ingenting” säger Cindy Fuentes. 

Humana assistans förklarar  att Jönköping är ansvariga för lönen till personliga assistenter  . 

Cindy Fuentes började att jobba hos  Humana Assistans från  2016 samtidigt hon studerade i Järfälla gymnasiet. I Stockholm arbetade hon 35 procent i månad vilket motsvarade tio timmar i månad enligt lånen support i Humana Assistans. Lånen Support tillsammans med en kundansvarig är ansvariga för att assistera anställda med lån.

Amanda Finnhult som är en av de kundansvarig på Humana Assistants förklarar att Jönköping kommun är som betalar till personliga assistenter 

” Det är sorligt att vi får lägre lön i Jönköping men vi kan inte göra nåt  åt det” säger Amanda Finnhult

Kommentarer är stängda.