Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

EN FÖNTANHUS FINNS I JÖNKÖPING NU

När Erika Lund slutade  gymnasiet fick hon reda på att hon är  bipolär och har ADHD vilket gjorde att hon var medveten  om varför det var  svårt för henne att koncentrera sig på lektionerna diagnoserad som. Bipolär och bland annat hennes privata problem gjorde att hon blev utmattad. Detta påverkade att hon bestämde att ansöka om tid med en kurator men hon insåg att det funkade inte för henne

”Människor är så olika, ingen behandling har samma effekter på  alla människor, Jag ser på mig själv att den behandlingen som bjöds i fontänhuset funkar” – säger Erika Lund, 27 år 

På grund av att hon gjorde slut med sin kille  flyttade hon till Falkenberg. Där började hon gå till  Falkenbergs Fontänhuset som är  en frivillig arbetsrehabilitering, med syftet att få personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I  Falkenbergs Fontänhuset har olika aktiviteter såsom. matlagningen, som hjälper till att personer kan förbättra sig. I början av augusti 2021 flyttade Erica Lund  tillbaka till Jönköping och hon hade en idé att öppna ett fontänhus i Jönköping. 

”Att starta ett fontänhus i Jönköping är en lång process, jag behöver hitta rätta personer  som vill jobba utan lön  men inte alla som vill”, säger Erika Lund.

Erica Lund fick råd från Falkenbergs Fontänhus om hur man kan införa ett  fontänhus. Hon söker även hjälp av Sveriges Fontänhus Riksförbund. S.F.R är en organisation som skapar  fontänhus kring  Sverige.

”Jag vill hjälpa människor som har samma situation som jag har haft”, säger Erika Lund.

I intervjun nämner Erika  Lund att hon har ett möte imorgon, den 22 september för att få se att budget ska vara godkänt för att gå andra steg vilket är att skapa en arbetsgrupp.

Kommentarer är stängda.